ABONMA 16/17

GLEDALIŠČE KOPER

TRIO

Avtor: Gašper Tič

Režija: Jaka Ivanc

Igrajo: Uroš Smolej,  Daniel Dan Malalan, Rok Matek

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero. Čakanje na oporoko med ne več prav mlade sestre vnese nemir, znova vzniknejo stare zamere in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« in v tem, katera bo drugo bolj prizadela … Vse dokler vseh treh znova ne premaga sestrska ljubezen.

ŠPAS TEATER

JONAS

Tekst: Jonas Žnidaršič

Režija: Lado Bizovičar

Igra: Jonas Žnidaršič

Najbolj kontroverzen estradni zvezdnik v Sloveniji, dobitnik največ Viktorjev in bolj skrivnosten od same skrivnosti!

Nihče v deželi dvojine in fovšije ni počel več nenavadnosti, pustil močnejšega pečata in karizmatično osvajal občinstvo, kot ravno Jonas Žnidaršič.
Soustvarjal je Radio Študent, švercal računalnike, spreminjal televizijo, učil nas je biljarda in predvsem ‘pecanja’, zdravil je v Kliniki Tivoli, izbiral prve missice Slovenije, bil v prvih vrstah, ko smo spoznavali tehnologijo Apple-a in tudi, ko so nas začarale prve komercialne televizije, ustregel je želji po polovički in glasu ljudstva … in … počel še marsikaj!
Najbolj zagonetni slovenski zvezdnik bo končno spregovoril… o vsem, kar nas zanima, a ga nikoli nismo upali ali mogli vprašati. Vas zanima, kako je spreminjal življenja Slovencev? Kdo je Jonas? In kdo si ga to upa vprašati?

Pojdite z nami na potovanje skozi Jonasa, z Jonasom! Zagotavljamo vam, da bo avantura zelo zanimiva. Nič čudnega! Saj verjetno veste, koliko Viktorjev ima Jonas?

VSE!

SiTi teater

STARO ZA NOVO (29.10.2016, 19.00h)

Avtorja: Boris Kobal, Tin Vodopivec

Igrata: Boris Kobal, Tin Vodopivec

O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni.

Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju? Komedija Staro za novo se na sproščen in duhovit način loteva večne tematike sinergije mladih in starih, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s hitrim tempom življenja – pa tudi aktualne teme zapuščine ene generacije drugi.

SLG CELJE

NOSTALGIČNA KOMEDIJA

Avtor: Vinko Möderndorfer

Režija: Boris Kobal

Igrajo: Anica Kumer, Evgen Car, Tanja Potočnik, Bojan Umek, Liza Marija Grašič, Aljoša Koltak

Nostalgična komedija je preplet prizorov iz treh različnih obdobij v življenju nekega para, je življenjski obračun para, od katerega se vsak po svoje spominja istih dogodkov iz njunega skupnega življenja. Spoznamo ju kot mlad, zaljubljen par v zgodnjih srednjih letih, ko ustvarjata družino, in kot ostarel par, ki je uspel previhariti vse življenjske viharje. Spoznamo, kaj ju je združevalo in kaj razdruževalo, poglobimo se v njun odnos, težave in radosti njunega življenja. Komedija predstavlja pogled na življenje, ki prehitro mine, na partnerske odnose, generacijske probleme med starši in otroki, govori o minljivosti in relativnosti našega bivanja. Kaj pustimo za sabo po svoji smrti? Je spomin, ki ga na svoje umrle ohranijo njihovi najbližji, sploh blizu resnici? Nostalgična komedija je intimna in močna zgodba o družini, družinskih odnosih, staranju in smrti, o življenju dveh posameznikov v različnih obdobjih njunega življenja.

SNG MARIBOR

VEČNO MLADI

Režija: Sandy Lopičić

Igrajo: Irena Varga, Denis Horvat, Sandy Lopičić, Mateja Pucko, Kristijan Ostanek, Matevž Biber, Jurij Drevenšek, Mirjana Šajinović

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.
V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način, s pomočjo pevske oz. glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock’n’roll tretjega življenjskega obdobja. Ob izvrstnih igralsko-pevskih interpretacijah hitov, kot so “I Love Rock’n’Roll”, “Born To Be Wild”, “I Got You Babe” itd., trohneče odrske deske ponovno katarzično zavibrirajo.
V songdrami Švicarja Erika Gedeona Večno mladi (2007), ki jo je vsestranski glasbenogledališki ustvarjalec Sandy Lopičić z ustvarjalci uprizoritve v vsebinsko in dramaturško adaptirani obliki postavil na oder, so (iz)našli težko iskani zvarek za večno mladost – zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o starcih.

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA!