ABONMA 15/16

24. OKTOBER 2015 ob 19.00 URI

ŠPAS TEATER

KO KO komedija

Avtorja: Gašper Tič in Jure Karas

Režija: Lado Bizovičar

Igrata: Ana Marija Mitić in Katarina Čas

Komedija, da te lulat tišči in uide skoz’ oči!

Pripnite si varnostne pasove, kajti predstavljamo vam … komedijo. Pa ne čisto običajno komedijo, pač pa KO KO KOMEDIJO! In kdo bi lahko bolje pokomentiral smisle in nesmisle našega vsakdana kot dve jezični in z vsemi »žavbami« namazani prijateljici Katarina Čas in Anamarija Mitić?

V KO KO KOMEDIJI združita moči, lepoto in pamet in sta v debeli uri bolj zabavni kot vse smešnice na »tubi«, bolj neposredni kot otroci, bolj nori od norih krav in bolj zagnani kot Jehove priče. Zakaj ne bi pozvonili tudi na vaš davno pozabljeni gumbek prave zabave?

V predstavi se bomo prepoznali prav vsi, saj se loteva tisoč in enega nesmisla, ki se nam v današnjem svetu zdi nepogrešljiv. Stvari, brez katerih ne znamo in ne moremo več živeti, številnih »rešitev« za neštete »težave«, ki nam jih nastavlja družba in si jih drug drugemu nastavljamo sami.

Pravo KO KO KOMEDIJO zmešnjav sodobnega sveta je s soborcema Gašperjem Tičem in Juretom Karasom zakrivil Lado Bizovičar.

S seboj prinesite robčke, saj bodo solze tekle v potokih!

 

28. NOVEMBER 2015

MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ

iLUTKA

Avtor: Miro Gavran

Režija: Samo M. Strelec

Igrata: Tina Gorenjak in Gorazd Žilavec

Marko  je štirideset letni javni uslužbenec, ki ima za sabo 7-letno razmerje s ‘pravo žensko’. Kljub temu, da mu je njegova bivša zadnji dve leti poskušala razložiti, kaj v njunem razmerju ‘ne štima’, je začuden in razočaran, da ga je zapustila ‘tako na hitro’.

Na razpisu za poskusne lutke, ki so jih ustvarili na institutu Jožef Stefan, pa se mu končno nasmehne sreča. Za šest mesecev dobi v ‘preizkus’ najnovejši model – lutko, ki bo v prihodnosti morda lahko odlična zamenjava za prave ženske. Lutka je res programirana za vse: kuha, lika, pere, sesa … pa tudi na celoten ‘repertoar’ seksualnih aktivnosti v institutu niso pozabili.

In kje se zatakne? Pri človeškem faktorju. Kaj je tista popolnost za katero stremimo pri našem partnerju/ki? In ali res to potrebujemo? Ali pa so presenečenja in raznolikost, nepredvidljivost, strast to, kar je pravzaprav popolno?

 

ŠPAS TEATER

SLOVENSKA LITERATURA OD A DO Ž

Avtor: Jure Karas

Režija: Primož Ekart

Igrajo: Lado Bizovičar, Jaša Jamnik, Jernej Čampelj

Lado Bizovičar se bo tokrat loteval edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti!

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res?  Komedija odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega je odveč – o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij.

 

SLG CELJE

DOKLER NAJU SEKS NE LOČI

Avtor: Michele Riml

Režija: Ajda Valcl

Igrata: Lučka Počkaj in Brane Završan

Komedija govori o tem, kaj je pomembno v življenju in kaj storiti, ko stvari zdrsnejo v rutino, naveličanost, dolgčas.

Po petindvajsetih letih zakona se Alice in Henry znajdeta v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane, da bi obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast. Alice je prepričala svojega moža Henryja, da potrebujeta konec tedna zase, stran od doma. Upa, da ga bo ponovno zapeljala, zato je s seboj prinesla tudi nekaj pripomočkov za ljubezenske igrice.

Igra, v originalu Sexy Laundry ni le lahkotna komedija, temveč odkriva številne resnice o skupnem življenju in marsikdo bo skozi dialoge Alice in Henryja prepoznal svoja lastna vprašanja, dvome in občutke.

 

SiTi teater

DIVJAK

Avtorja: Simone Semenič, Milan Marković Matis

Režija: Aleksander Popovski

Igra: Uroš Furst

Divjak je komedija o človeku, ki zapusti vse, za čemer se peha povprečen človek današnjega časa. Kariero, materialno varnost in družino zamenja za divjino slovenskega gozda, šotor in mladega jelenčka. Osebna revolucija antijunaka, ki se je naveličal biti  “priden”. Njegov blago ciničen in nekorekten odnos do vsega, kar današnja družba poveličuje, nam zleze pod kožo in naenkrat mu zavidamo njegovo svobodo. V nas prebudi vse kar smo si vedno želeli, pa nam je za to zmanjkalo poguma. Pripravite se na dozo skandinavskega humorja, cepljenega na slovensko okolje v makedonski režiji. Smeh prihaja tokrat iz nasprotne smeri kot bi pričakovali. Pozor, Divjak!

Predstavo po predlogi norveške knjižne uspešnice Doppler avtorja Erlenda Loea režira stari znanec SiTi Teatra, mednarodno priznani makedonski režiser in absolutni zmagovalec Dnevov komedije 2014 (TAK SI / SiTi Teater BTC in Kreker, Misterij Buffo / SNG Drama), Aleksandar Popovski. V vlogi g. Divjaka se bo preizkusil Uroš Fürst, v vlogah palete likov, ki jim je celo v gozdu težko ubežati, pa se mu bosta pridružila Katarina Čas in Primož Pirnat.

 

 

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA!